Økologiske vine

Pris
Pris
Producent
Producent
Drue
Drue
Årgang
Årgang

Økologiske vine

Økologiske vine er kommet langt de senere år, og i dag er det ikke noget problem at finde økologiske vine -også selv til overkommelige priser.

Kort sagt betyder termen ”økologisk”, at druerne er dyrket under økologisk kontrol uden brug af kunstgødning og kemiske sprøjtemidler. Hvad man må bruge, er svovl og kobber – som regel i mindre målestok end ved konventionel dyrkning. Sulfitter (svovl) findes i alle vine for at forhindre, at gæringen fortsætter. Det sikrer også, at vinen ikke bliver iltet og ødelagt af bakterier.

Økologi eller biodynamik

Nogle vindyrkere går skridtet videre og laver biodynamiske vine. Her er druerne også økologiske, men vinmageren arbejder desuden ud fra øvrige principper om, at jordbunden skal behandles på en særlig måde, og at månen og planeter bestemmer, hvornår man f.eks. skal høste.

Især i sydfranske områder som Languedoc og Roussillon finder man mange økologiske og biodynamiske producenter. Spørgsmålet er så: Kan man smage, at vinen er økologisk eller biodynamisk?

Det korte svar er, at det kan man næppe. For det hele afhænger af den enkelte vinmager, og her er både dygtige og knap så dygtige – og kvaliteten af vinen, økologisk eller konventionel, kan variere. Til gengæld kan man tillade sig at have lidt bedre miljømæssig samvittighed, når man køber økologisk.

Hos Vins de Vinde finder du mange økologiske vine – især fra Frankrig. Franskmændene er lige på det område meget fremme i skoen – sammen med tyskerne. Men også i Italien, Sydafrika og Californien breder den økologiske tanke sig.