Om os

Passion for vin

Det begyndte som så ofte før med en flaske.

En meget regnfuld marts-søndag i Paris, hvor vi søgte ly i en typisk bistro. Valget af mad var også typisk: Entrecôte med fritter.

Men det var den venlige ældre tjener, der sørgede for det ekstraordinære. Han affærdigede mit valg af vin og insisterede, at vi smagte hans foretrukne.

Det gjorde vi så – en Walden fra Roussillon.

Seks uger efter ankom så et parti Walden – og en del andre – til privaten.

I dag er Walden forlængst udsolgt, men det var starten til endnu en vinimport – og dermed fik endnu en garageimport set dagens lys i Danmark. 

25 år tidligere var det vin fra Sydafrika – en import der kom i stand med en god ven og varede et par år med diminutiv fortjeneste, men meget stor fornøjelse. 

I dag er det ikke kun Sydafrika, som er kommet til, men også Frankrig, Italien og Californien – allerhelst smagt hos eller med producenten.

Og så har jeg kastet mig ud i endnu et vinprojekt – min helt egen vin. Lavet af 175 vinstokke arvet fra en kirkegårdshave, som skulle omdannes til en legeplads.

Ejerne af stokkene ville gerne redde de 12-15 år gamle planter og give dem videre – så nu står de på en mark ved Rødvig med udsigt til Østersøen og Stevns Klint.

Det er både røde og hvide druer – bl.a. Rondo og Solaris, hhv. den mest udbredte røde og hvide drue herhjemme.

Med 175 stokke skulle det give 80 flasker i et godt år. Men hvad kvaliteten bliver, ved man aldrig. Nok næppe god nok til at komme til salg på siden her. Men jeg vil skrive løbende om det.

Så i første omgang er det udenlandske vine, du finder her. Det er vine, som jeg kan lide. Det håber jeg også, du kan.

– Jakob Vinde Larsen

 

Kontakt mig her!

VINS de VINDE
Jakob Vinde Larsen
Ordrup Jagtvej 16 B
2920 Charlottenlund
CVR: 27 80 87 19

Mail: jakob@vinsdevinde.dk
Tel: [+45] 60 56 10 17

Jakob Vinde Larsen
Jakob Vinde Larsen i en vinmark i Sonoma, Californien - hvor man stadig laver bedre vin end på Stevns.