Hvidvin

Pris
Pris
Producent
Producent
Drue
Drue
Årgang
Årgang

Hvidvin

Et glas køligt hvidvin kan gå til meget – som aperitif inden måltidet, til fisk og skaldyr, til fjerkræ og til oste. Hvidvine dækker usædvanligt bredt, og der er masser af forskellige stilarter at vælge imellem: De aromatiske, de frugtige, de mineralske, dem som har lagret på rent stål, og dem som har været en tur forbi et egetræsfad. Fra ungdommelige og ligefremme hvidvine til de noble og klassiske med dybde og tyngde.

Hvidvin laves som regel på grønne druer, men ikke nødvendigvis. Det er et spørgsmål om, hvorvidt druens skal er med i vinfremstillingen eller ej. F.eks. er den røde drue pinot noir en fast bestanddel af mange champagner. Her er skallen bare ikke – eller i hvert fald kun kortvarigt – med i presningen og den efterfølgende udblødning.

Klassisk eller moderne

Klassiske hvidvine finder man i Frankrig som Bourgogne og i Tyskland som f.eks. riesling. Men Italien, Spanien, Californien, Sydafrika og Australien og New Zealand er også fremragende producenter af hvidvine, ligesom de er det i Chile og Argentina. Og de mest oplagte druer er chardonnay, sauvignon blanc og chenin blanc, men også andre som semillon, grenache gris, viognier, roussanne og marsanne figurerer mange steder.

Hos Vins de Vinde finder du et stort udvalg af hvidvine – fra sprøde chenin blancs fra Sydafrika til fyldige og aromatiske hvidvine fra Sydfrankrig.