Kender du BLANKBottle?

Det er svært at finde en så speedsnakkende og passioneret vinmager som sydafrikanske Pieter Walser – manden bag BLANKBottle. Gennem den seneste snes år har han gjort sin vineri BLANKBottle til en af de mest dynamiske og spændende vinproducenter i et land, hvor vinbranchen allerede er særdeles innovativ.

At møde ham og høre ham fortælle om sine enkelte vine, er som at blive taget med på en fortælling om vinbranchens lyksaligheder og udfordringer.

Han begyndte med at sælge vin uden nogen etiket overhovedet. Han kendte kunderne, og de kendte ham. Så hvorfor bekymre sig om et stykke papir på en flaske, tænkte han. Lige indtil de sydafrikanske myndigheder troppede op med et bødeforlæg. Så kom der labels på, men navnet på vineriet var fundet: BLANKBottle.

I dag elsker Pieter Walser stadig at eksperimentere. Og det har han mulighed for, da han ikke har sine egne marker, men i stedet går ud og finder de rigtige druer. I 2020 købte han eksempelvis 165 ton druer fra 80 forskellige marker. I alt 35 forskellige druesorter, og resultatet blev over 40 forskellige vine.

Mange af dem kommer kun i et enkelt år, og det kan give både kunder, forhandlere og importører grå hår i hovedet. For hvis man forelsker sig i en bestemt vin, kommer den så også næste år?

Det gør en del af hans vine heldigvis. Som f.eks. Master of None – en usædvanlig blanding af syv både røde og hvide druer. Det er en rødvin, men et godt eksempel på, at Pieter Walser går sine egne veje – og at det belønnes. Din VinGuide havde vinen som Bedste Køb i en test af sydafrikanske vine.

En vin, en historie

Der er altid en historie bag den enkelte vin. Som f.eks. Bordeaux-blendet Confessions of a White Glove Chaser.

Den handler om, at der på et tidspunkt i Sydafrika gik rygter om, at en flok rigmænd ville producere landets bedste vine – uanset omkostninger. Men ingen vidste, hvor rigmændenes vinmarker lå. En dag kom Pieter Walser forbi en vinmark, hvor folk plukkede druerne iført hvide handsker. Det må være her, tænkte han og begyndte så at opkøbe druer fra de omkringliggende marker – og det er så blevet til rødvinen Confessions of a White Glove Chaser.

Alle hans vine har i øvrigt på bagsideetiketten en QR-kode. Skanner man den, kommer man til en webside, hvor man kan høre Pieter Walser fortælle om den enkelte vin.

Er du blevet interesseret i BLANKBottle, så kan du gå på opdagelse i vores udvalg af BLANKBottle her.

Relaterede indlæg

Kender du BLANKBottle?

Det er svært at finde en så speedsnakkende og passioneret vinmager som sydafrikanske Pieter Walser – manden bag BLANKBottle. Gennem den seneste snes år har

Læs mere »