Merlot

Pris
Pris
Producent
Producent
Årgang
Årgang

Merlot

Merlot er en dybblå drue, der er den mest plantede drue i Bordeaux. Her bruges den til at tæmme den kraftigere cabernet sauvignon, men den klarer sig også fremragende helt på egen hånd i f.eks. Pomerol. Kort sagt giver både cabernet sauvignon og merlot fremragende vine.

Duftnoterne er bl.a. blommer, blåbær, lakrids, trøffel og kaffe, og merlot giver bløde og hurtigere drikkemodne vine. Internationalt set er der tre typer for merlotvine – en blød og frugtig vin med meget lidt garvesyre; en frugtig vin med større vægt på tanninerne og endelig en kraftig og tanninholdig vin.

Hvad er Merlot-druens oprindelse? Merlot-druen har sin oprindelse i Bordeaux-regionen i Frankrig, hvor den har været dyrket i århundreder. Navnet “Merlot” stammer fra det franske ord “merle”, der betyder “solsort”, og dette refererer til druens sorte farve, der minder om solsortens fjerdragt. Merlot er en af de mest udbredte og populære druesorter i verden og trives i forskellige klimaer og jordbundsforhold.

Hvad er Merlots duft og smag? Merlot-vine er kendt for deres blødhed og fyldige karakter. Duften af en typisk Merlot-vin kan variere afhængigt af området, hvor den er dyrket og vinfremstillingsmetoden. Generelt har Merlot-vine en duft af røde frugter som kirsebær, blomme og hindbær samt undertoner af krydderier som vanilje og kanel, især når vinen er blevet lagret på egetræsfade. Smagsprofilen af Merlot-vine er ofte blød og rund med modne frugter som solbær, blomme og tranebær. Vinene kan også have lette krydrede noter og en silkeagtig tekstur på grund af de blide tanniner.

Hvad skal man servere til en Merlot? Merlot-vine er alsidige og kan parres med forskellige fødevarer afhængigt af stilen af vinen. Generelt går Merlot godt sammen med retter, der har en vis fylde og smagsintensitet. Her er nogle muligheder:

  1. Kødretter: Merlot går godt sammen med mørt kød som oksekød, lam og svinekød. Prøv at parre den med en saftig bøf, lammechops eller en gryderet.

  2. Pastaretter: Pasta med tomatbaserede saucer, kødboller eller grillet grøntsager kan være en god match med Merlot.

  3. Fjerkræ: Kylling og kalkun i en rigere sauce, som f.eks. svampe eller bær, kan også være en lækker kombination.

  4. Oste: Mange mellemlagrede oste som cheddar, gouda og edammer kan suppleres af Merlots frugtige karakter.

  5. Chokolade: En mildt krydret Merlot kan fungere godt med chokoladedesserter, især dem med frugtagtige elementer som bær.